Begin november brachten we met een aantal Ictivianen een bezoek aan PSW voor een kijkje in hun organisatie. PSW is een zorginstelling die een aantal woonbegeleidingscentra heeft voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ictivity is al jaren de ICT partner van PSW voor onder andere het beheer van hun IT omgeving, hun digitale werkplek en eerstelijns ondersteuning.  

Om een goed beeld te krijgen van onze klanten, de manier waarop ze werken en hoe ICT daarbij ondersteunt, organiseren we regelmatig stages en meeloopdagen. Dit keer zetten we koers naar twee PSW locaties in Limburg.  

Leon van Nielen, Solution Consultant bij Ictivity, deed mee en vertelt over zijn ervaringen. “Als leverancier van ICT-diensten hebben we een goed beeld hoe gebruikers werken en wat ze wel en niet kunnen met IT-middelen. Maar hoe ze hun primaire taak vervullen en wat de impact is van ons werk op hun werkzaamheden kun je je niet altijd op afstand inbeelden. Deze middag was dus een unieke kans om deze klant beter te leren kennen en hun werk in de praktijk te zien en ervaren. Na een kennismaking en rondleiding op de locaties in Tegelen en Reuver hebben we samen met de bewoners spelletjes gespeeld, boodschappen gedaan en heerlijk Italiaans gekookt en gegeten.” 

“Ik vond dit een hele bijzondere ervaring om samen met de bewoners, hun begeleiders en mijn collega- Ictivianen te kunnen doen. Werken in de zorg is een groot verschil met het werk dat wij doen als ICT-leverancier, dus het was erg leuk om het een keer van zo dichtbij te kunnen meemaken. Daarnaast was het ook erg waardevol om te zien wat het belang is van goed werkende ICT, omdat de zorgverleners hier niet veel tijd aan kunnen besteden en alle aandacht op de zorg voor hun cliënten willen richten. Ik vond het mooi om mee te maken en heb een super interessante en leuke dag gehad!”

Bedankt PSW! Wat ons betreft een ervaring die voor herhaling vatbaar is!

PSW Ictivity  PSW Ictivity