Pieter Jan slaat zijn slag

Na 25 jaar bij dezelfde werkgever, vond Cloud Administrator Pieter Jan (58) drie jaar geleden bij Ictivity zijn nieuwe uitdaging. Dichterbij huis én de plek waar hij zijn jarenlange ervaring met veel collega’s kan delen om tot de beste oplossing te komen voor klanten. Tegelijkertijd krijgt hij hier de kans om zelf te blijven groeien. “In een gezond bedrijf is er is veel mogelijk.”

“In een gezond bedrijf is er is veel mogelijk.”

Pieter Jan Poot – Cloud Administrator

“Als Cloud Administrator bij Ictivity beheer ik de IT omgevingen voor veel verschillende klanten. Het controleren van back-ups, servers monitoren, infrastructuur problemen voorkomen of het herstellen van diensten zijn een paar voorbeelden van mijn dagelijkse bezigheden. De ene dag werk ik voor tien verschillende klanten, de volgende dag duik ik in een groot project van één klant. Projecten, changes, migraties en updates: mijn werkzaamheden zijn veelzijdig en daardoor is geen dag bij Ictivity hetzelfde.”

Minder reistijd, meer met gezin

“Toen ik drie jaar geleden bij Ictivity startte, ben ik een stuk dichterbij huis gaan werken, waardoor er veel minder reistijd is. Ook werk ik regelmatig vanuit huis: ik kan werken waar ik maar wil, als er maar toegang tot het internet is. Of je nu op kantoor in Eindhoven, thuis of aan de andere kant van de wereld zit. Ik werk graag in alle rust thuis, maar zoek ook wekelijks het sociale contact en de korte lijntjes op kantoor op. Door die flexibiliteit zijn de volle werkdagen goed te combineren met mijn gezin. Zo gaan we in onze vrije tijd regelmatig met onze drie kinderen naar de Efteling.”

Samen de wereld ontdekken

“Zelf heb ik onder meer Ecuador, de Galapagoseilanden, Madagaskar, Zimbabwe, Jamaica, Venezuela en Tanzania al ontdekt. Als de kinderen wat ouder zijn willen wij ze graag meenemen naar Hawaii. Prachtige natuur, elk eiland is anders, de cultuur is mooi, de temperatuur goed en heel indrukwekkend: er zijn actieve vulkanen. Paaseiland, Australië en Japan staan ook op de bucketlist. Maar deze zomer gaan we lekker naar Italië; de wereld heeft zoveel mooie plekken!”

Groot en gezond

“Ondanks dat veel van de werkzaamheden hetzelfde lijken als bij mijn vorige werkgever, is mijn baan hier toch wel degelijk anders. Ictivity is een bedrijf met een diverse klantenkring in verschillende sectoren. Dat maakt het werk afwisselend en technisch uitdagend. Ook heb je veel collega’s waar je op terug kan vallen of mee kunt sparren. De Brabantse mentaliteit en gezelligheid maakt het bovendien een hele relaxte werkomgeving. Ik merk ook dat het een gezond bedrijf is: er is veel mogelijk – bijvoorbeeld qua ontwikkeling. Hier wordt echt naar jou als mens gekeken en er is ruimte om te blijven groeien.”

Pizza-sessies

”Er komen constant nieuwe besturingssystemen uit, of updates van cloud producten. Dus je moet met die nieuwe ontwikkelingen meegaan. Ictivity faciliteert dat met trainingen, cursussen, workshops en interne leersessies zoals onze ‘pizza-sessies’. Dan laat een collega-Ictiviaan zien hoe nieuwe producten werken of denken we een case uit. Zo leren we van elkaar. Je moet ook jezelf daarin blijven verdiepen, met zelfstudie of door dingen gewoon te doen, te testen en te onderzoeken.”

24/7 service

“Binnen Managed Services ben ik ook onderdeel van onze Network Operating Center focusgroep. Dit is een groep collega’s die alle actiepunten oppakt die onze monitoringstool signaleert. Deze tool houdt onder meer de servers van onze klanten in de gaten. Bijvoorbeeld hoeveel ruimte er nog vrij is in de opslag, of alle services nog ‘online’ zijn of dat een certificaat gaat verlopen. Stel een mailservice werkt niet meer, dan ontvangen we een melding en gaan wij aan de slag. Deze service bieden we 24/7. Er is ongeveer één keer in de 18 weken een weekdienst, want onze groep is gelukkig behoorlijk groot. Dat is natuurlijk een voordeel van het werken bij een groot bedrijf!”

Probleemoplosser

“Projectmatig werken ligt mij goed. Echt vanaf de start een project opbouwen en netjes opleveren. Als ik bijvoorbeeld zie dat de opslag bij een klant constant volloopt, duik ik graag helemaal in dat probleem. Soms is de oorzaak onduidelijk en dan vind ik het leuk om dat uit te zoeken. Mijn jarenlange werkervaring probeer ik ook echt met mijn collega’s te delen. Samen kijken we dan hoe we van een kortetermijnoplossing een structurele oplossing kunnen maken.”

Via Gladiola

“Ik ben geen sporter in mijn vrije tijd, maar Fit@Ictivity organiseert regelmatig leuke sportieve activiteiten. Zo stond ik laatst voor het eerst met mooi weer op een supboard! Die extraatjes maken het erg leuk om bij Ictivity te werken. Wat ik graag doe om te ontspannen na werktijd is muziek maken. Ik ben slagwerker in een blaaskapel, waar ik om de week mee repeteer. We spelen op blaasfestivals en staan al jaren op de Via Gladiola tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Je zou ons zomaar kunnen spotten op televisie!”

De carrière van Pieter Jan staat aan! Die van jou ook?
Bekijk onze huidige 
vacatures en solliciteer!

De carrière van
Pascal staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Sam staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.