Een schot in de roos voor Bart

Zijn overstap van een klein ICT-bureau naar Ictivity bleek voor Bart (34) een schot in de roos. Waar hij eerder als allrounder tal van taken op z’n bord had, krijgt hij hier alle ruimte om zichzelf te specialiseren. En dat ook nog eens in een gezellige, Brabantse no-nonsense sfeer. “De positieve indruk die ik van Ictivity had na mijn eerste gesprek, is absoluut uitgekomen.”

“Dezelfde focus die je met darten nodig hebt, ervaar ik nu in mijn werk.”

Bart van de Ven – Cloud Administrator

“Het was tijd voor frisse energie. Een schone lei. Na mijn studie Bedrijfskundige Informatica, groeide ik bij mijn eerste werkgever van servicedeskmedewerker door naar derdelijns support engineer en later projectmedewerker. Maar eigenlijk deed ik er ook sales en accountmanagement bij: omdat het een kleiner ICT-bedrijf was, deed je er namelijk van alles wat. Na zes jaar was ik toe aan de volgende stap.”

Gouden eerste indruk

“Dus zocht ik online op leuke bedrijven in de buurt en zo stuitte ik op een vacature bij Ictivity. Direct in mijn eerste gesprek werd mij gevraagd wat ik precies zocht en wat mijn ambities waren. Ook het tweede gesprek – met mijn huidige teamleider – was alleen maar positief. Die eerste gouden indruk is gelukkig ook in de praktijk uitgekomen.”

De werknemer voorop

“Vorig jaar ben ik gestart als Cloud Administrator, en dat voelde al snel als een warm bad. Bij Ictivity staat de gebruiker centraal, maar ik zou willen zeggen dat die eerste plek gedeeld wordt met de werknemers. In een Brabantse no-nonsense sfeer wordt hard gewerkt maar is er ook tijd voor een lolletje. De sfeer is goed en Ictivianen kunnen zich door ontwikkelen binnen het bedrijf: dat is waar bij Ictivity de focus op ligt.”

Focus

“Ons team is opgedeeld in 3 focusgroepen: NOC, Front-end en ikzelf zit bij Back-end. Dagelijks houd ik mij bezig met het goed functioneren van ICT-omgevingen voor organisaties in de zorg, overheid en overige zakelijke dienstverlening. Denk aan het opzetten van nieuwe servers of het inrichten van een nieuw beleid voor e-mailbeveiliging. Na een kop koffie bespreken we om 10 uur tijdens de dagstart met onze eigen focusgroep wat er speelt: waar lopen we tegenaan en wie heeft hulp nodig? Dan snel aan de slag met tickets of prio-meldingen. We beheren best veel en grote klantomgevingen tot wel 4.500 werkplekken, dus dat is een gave uitdaging.”

Van fit worden tot festival

“Het vorige bedrijf waar ik voor werkte was een stuk kleiner, daar had ik veel persoonlijk contact met iedereen. Maar het leuke is: hoewel er bij Ictivity bijna 200 mensen werken, heb ik hier precies datzelfde gevoel. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in elkaar. Er is naast het werk ook tijd voor een potje tafelvoetbal, een vrijdagmiddagborrel of een van de sportieve activiteiten van Fit@Ictivity. Deze zomer wordt er zelfs in het kader van het 25-jarig jubileum van Ictivity een eigen festival georganiseerd.”

Flexibel

”Natuurlijk wordt er ook keihard gewerkt. De afgelopen tijd hebben we best veel te maken gehad met security kwetsbaarheden, die we zo snel mogelijk moeten oppakken. Verder hebben we een maandelijkse patchronde op zaterdag om ervoor te zorgen dat alle klantomgevingen up-to-date blijven. Dat maakt dit geen 9-tot-5 baan, maar er wordt áltijd rekening gehouden met een goede werk-privébalans. Maak je extra uren, dan krijg je die flexibiliteit ook terug.”

Bullseye

“Daardoor heb ik meer dan genoeg tijd voor mijn grote hobby darten. Dat doe ik wekelijks in competitieverband en ook mijn vriendin heeft het dart-virus inmiddels goed te pakken. Ons vind je dus vaak terug in de kroeg voor een potje darts met een biertje. Ook op kantoor hangt er een dartbord; leuk dat ik ook op het werk een pijltje kan gooien.”

Next level

“Dezelfde focus die je met darten nodig hebt, ervaar ik nu in mijn werk. Anders dan bij mijn eerste werkgever, kan ik mij bij Ictivity richten op één takenpakket en mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is heel goed om in een kleine organisatie te starten, want ik heb er veel gedaan en geleerd. Maar ik ben onwijs blij dat ik nu een next level stap heb gezet, waardoor ik mij dieper in de materie kan specialiseren. Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn overstap een schot in de roos is gebleken.”

De carrière van Bart staat aan! Die van jou ook? Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer!

De carrière van
Maurice staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Dominique staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.