Één Volendammer in oer-Brabantse club

Na een skiongeluk kon Pascal Schilder (44) zijn werk als caravanmonteur niet langer uitvoeren. De computer die hij aanschafte als tijdverdrijf tijdens zijn revalidatie, bleek de onverwachte sleutel naar een carrièreswitch.

'Bij Ictivity sta je er nooit alleen voor'

Één Volendammer in oer-Brabantse club

Na een skiongeluk kon Pascal Schilder (44) zijn werk als caravanmonteur niet langer uitvoeren. De computer die hij aanschafte als tijdverdrijf tijdens zijn revalidatie, bleek de onverwachte sleutel naar een carrièreswitch. Zestien jaar geleden startte Pascal als junior engineer bij Ictivity – en tot op de dag van vandaag voelt hij zich er als een vis in het water.

Pascal Schilder, Solution Consultant

“Aanleg voor het IT-landschap heb ik van nature: op technisch vlak ben ik autodidact. Dat gaf mij de kans om van junior engineer door te groeien tot senior consultant. Wat ik nu doe? Dagelijks leid ik migratie- en fusietrajecten in goede banen. Zo knopen we ICT-landschappen aan elkaar of leveren we nieuwe ICT-omgevingen op. Als lead consultant ben ik dan betrokken bij het grotere geheel en denk ik vooraf samen met een architect het project uit op papier. Maar ik begeleid óók de daadwerkelijke uitvoering en ben ik dus volop aan het installeren en configureren.”

Hoe het zestien jaar geleden begon

“De computer die ik kocht in mijn revalidatieproces ging best vaak kapot. In plaats van hem steeds laten repareren, liet de monteur mij zien hoe ik zelf aan de slag kon gaan. Zo is het balletje gaan rollen. Steeds vaker kwam ik in zijn winkel, ik deed er wat vrijwilligerswerk. Dat vond ik zó ongelofelijk leuk. Al snel bleek dat de boekhoudcursus die ik had aangeschaft om een nieuwe carrière op te starten, rechtstreeks de prullenbak in kon. Wat was ik blij toen ik even later bij Ictivity mijn eerste stappen als professional in de ICT-wereld écht kon maken.”

Gigantisch gegroeid

“Toen ik bij Ictivity aan de slag ging, was mijn Engels niet al te best. Ook foutloos schrijven in het Nederlands ging mij niet goed af. Dus waar mijn technische kant zich van nature ontwikkelde, had ik in die basiszaken nog veel te leren. Ictivity zorgde ervoor dat ik een jaar lang één keer in de week een avond bijles kreeg. Eenmaal aan de slag groeide niet alleen mijn technische kennis, maar verbeterde ook mijn communicatieve vaardigheden en leerde ik echt goed te luisteren naar klanten. Om vervolgens de vertaling te kunnen maken naar wat Ictivity kan bijdragen. Doordat onze sector zo enorm verandert, blijft dat ook na zestien jaar een uitdagend proces.”

Geen egocultuur, maar samen de klus klaren

“Twee dagen per week zit ik op een vaste klus, de overige dagen werk ik op projectbasis of korte regieklussen. Ik vlieg dan in waar nodig. Nu leid ik bijvoorbeeld twee Citrix VDI Windows 10 Desktop implementaties bij gemeentes. Ondanks dat je bij verschillende klanten werkt, bel of Skype ik iedere dag met collega’s. Soms om even een praatje te maken als je in de auto zit. Maar ook zakelijk schakel je iedere dag met alle lagen van Ictivity: van Sales tot Planning en van Managed Services tot Support Engineers. Heb je een probleem? Dan weet je dat je er nooit alleen voor staat. Collega’s zijn altijd bereid te helpen, ook al is dat in de avond en hebben ze geen stand-by dienst. Er heerst geen egocultuur. Je trekt écht met z’n allen op.”

Volendammer in oer-Brabantse club

“Ik woon in Volendam, maar mijn reistijd valt ontzettend mee. Vaak krijg ik klussen in de buurt en regelmatig werk ik vanuit huis. Je ontkomt er niet aan om af en toe wat verder te moeten reizen voor je werk. Geen probleem, dan leg ik mijn racefiets achterin de auto en fiets ik na het werk lekker een rondje door een voor mij hele nieuw omgeving. Na de files rij ik weer terug naar Volendam. Heerlijk! Fietsen is voor mij sowieso een uitlaatklep – zowel om zelf actief te doen als het te kijken op tv. Vakanties boek ik om de Tour de France en de Ronde van Vlaanderen heen. En als we dan gaan, dan gaat de fiets mee. Ook met collega’s stap ik regelmatig op de racefiets: een paar weken terug maakten we met z’n zevenen nog een geweldige tocht door Limburg.”

In voor- en tegenspoed

“De Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid voel je bij Ictivity. Dat merk ik als ik meetings of kennissessies op kantoor in Eindhoven bezoek. Ook al kom ik daar niet wekelijks: het voelt – net als met vrienden die je lange tijd niet gezien hebt – alsof het gister was. En misschien gaat het wat ver, maar soms voelt Ictivity als familie. Zij zijn al zó lang een groot deel van mijn leven. Altijd voel ik mij gesteund, ook als het privé even niet lekker gaat. Bijvoorbeeld toen mijn vader overleed. Dan merk je wat je aan een bedrijf en collega’s hebt. Op dat soort momenten steken mijn collega’s er met kop en schouders bovenuit.”

We zoeken nieuwe collega’s voor Pascal. Bekijk hier al onze vacatures en solliciteer!

De carrière van
Bart staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Mike staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.