De versnelling van Sam

Sam (26) leeft het leven in hoog tempo, sport fanatiek en studeert bovendien dit jaar af in HBO-ICT. Bij 4IP en Ictivity kreeg Sam de kans zijn studie te combineren met een uitdagend traineeship. Met de finish en zijn diploma in zicht, ging zijn carrière in een stroomversnelling. “Ik sprak in mijn kennismakingsgesprek mijn doel voor over vijf jaar uit. Niet wetende dat ik twee jaar later daar al zou staan.”

“Iedere werkdag voelt als thuiskomen.”

Sam van den Biggelaar – Projectleider

“Het was fijn dat ik als student HBO-ICT de basiskennis in huis had, maar mijn kennismakingsgesprek met Marc en Erwin van 4IP Solutions ging vooral over wie ik ben als persoon. In dat allereerste gesprek sprak ik ook mijn doel voor over vijf jaar uit. Niet wetende dat ik daar twee jaar later al zou staan.”

Van voltijd naar deeltijd

“Nog even terug naar begin 2021. Destijds studeerde ik voltijds, maar ik wilde een pauze inlassen. Ik besloot in deeltijd met m’n studie door te gaan om zo studie met een leuke baan te kunnen combineren. Daarvoor zocht ik een bedrijf waarin ik mijn enthousiasme, gezelligheid én ambitie kwijt kon. Zodoende kwam ik terecht bij 4IP, het netwerkbroertje van Ictivity. Als trainee Netwerk Engineer startte ik met 40 uur per week, en studeren deed ik in mijn vrije tijd.”

Studie en werk: gouden combinatie?

“Zelf wilde ik volle bak starten in een fulltime functie. Maar als ik tijd tekort zou komen voor mijn studie, wilde ik de mogelijkheid hebben een klein stapje terug te doen. Dat was geen probleem, 4IP faciliteerde dat heel goed. Zo wilde ik na een paar maanden één dag per twee weken volle focus op mijn studie hebben, dus kon ik zonder enig gedoe terug naar een 36-urige werkweek.”

Thuiskomen op kantoor

“Naarmate ik langer bij 4IP werkte, zag ik keer op keer hoe belangrijk het is dat jouw persoonlijkheid matcht met de Brabantse werkcultuur, waar ruimte is voor gezelligheid. Dat zie je ook bij Ictivity: iedereen staat open voor een praatje en het maakt ook niet uit wie je bent. Hiërarchie is hier niet aan de orde. Collega’s hebben oprecht interesse in elkaar. Dat maakt dat iedere dag voelt als thuiskomen.”

Meer waarde leveren

“Vorige zomer voelde ik dat ik een volgende stap wilde maken, om zo nog meer van waarde te kunnen zijn voor de organisatie. Daar kon ik met mijn manager Marc prettig over praten; de deur staat hier altijd open en er is ruimte voor een goed gesprek. Daardoor durfde ik de stoute schoenen aan te trekken en mijn ambities uit te spreken. Daarna kreeg ik de kans om meer coördinerend werk op te pakken, en wat volgde was een ware stroomversnelling.”

In de stroomversnelling

“Afgelopen januari maakte ik de overstap naar Ictivity en ben ik gestart als Projectleider. Ik coördineer nu uitdagende projecten, ondersteun projectmanagers op Connectivity-vraagstukken en pak planwerkzaamheden op. Sommige mensen noemen mij een verbinder, ik zie mijzelf als een echte prater. Ik kan mensen goed aan elkaar knopen en kan met veel mensen makkelijk overweg. Die eigenschappen werken goed in deze nieuwe rol.”

Spannend project

“Om een voorbeeld te geven van mijn huidige werkzaamheden: voor een grote klant in de zorg gaan we de hele netwerkstructuur van top tot teen vervangen. Dat vraagt leiding en coördinatie. Ik hou dan samen met mijn collega projectmanager de touwtjes in handen. Bij een zorginstelling komen daar andere belangen bij kijken dan bij een commerciële organisatie – en dat behoeft scherpte.”

Energie te over

“Mijn werkdag start om 7.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Dat geeft me de ruimte om in de studieboeken te duiken, maar ook om lekker te sporten. Maar het kan ook zomaar voorkomen dat ik de dag langer doortrek. De afgelopen tijd heb ik padel, fitness en zaalvoetbal met vrienden echt weer opgepakt. Met een groep van tien man huren we dan een zaal af en voetballen we heel wat potjes tegen elkaar. Aankomend half jaar ga ik ook afstuderen. En dan? Ik stop mijzelf altijd vrij vol met allerlei geintjes, dus ik ben alweer volop aan het nadenken welke cursus ik daarna kan gaan volgen.”

De carrière van Sam staat aan! Die van jou ook? Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer!

De carrière van
Bart staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Pascal staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.