Sporten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar des te mooier dat wij vanuit Ictivity daar wél een steentje aan bij hebben mogen dragen door als vrijwilliger actief te zijn tijdens het BrabantSport Fonds-project ‘De Spelen’ in Eindhoven. Op dinsdag 28 en woensdag 29 mei genoten ongeveer 500 kinderen uit de gemeente Eindhoven van een geweldige sportdag die over twee dagen was verspreid. Dit project biedt hen niet alleen de mogelijkheid om verschillende sporten te ontdekken, maar ondersteunt ook kinderen van wie de ouders minder financiële middelen hebben bij hun weg naar een sportvereniging, zodat ook zij duurzaam kunnen sporten.

Afgelopen dinsdag 28 mei waren er vanuit Ictivity verschillende Ictivianen aanwezig tijdens De Spelen om hun steentje bij te dragen. We vroegen hoe onze eigen Ictivianen deze dag hebben ervaren:

Christel: “Het meest was ik geraakt door het enthousiasme van alle kinderen, de blije koppies, de dankbaarheid van veel kinderen, en hoe blij ze afscheid namen dat ze een heel leuke dag hadden gehad. Mooi dat ik daaraan bij heb kunnen dragen. Hopelijk heeft het ze zo goed gedaan dat dit een vervolg krijgt voor veel kinderen, dat ze met steun toch kunnen gaan sporten.”

Dominique: “Ik had wel even een momentje gisteren tijdens de sluitingsceremonie. Het viel me op dat er verschillende kinderen waren die niet de juiste middelen hadden, bijvoorbeeld te kleine of versleten kleding, om gewoon lekker te kunnen sporten. Aan het einde werd er aangehaald dat er gekeken wordt om deze kinderen ook te kunnen laten sporten. Ik kan er gewoon niet bij dat er kinderen zijn die niet kunnen sporten omdat ze bijvoorbeeld de contributie niet kunnen betalen. Daar moeten verenigingen iets mee doen.”

Francois: “Wat mij het meeste geraakt heeft is dat er zoveel kinderen zijn die geen mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Terwijl ze het allemaal heel graag zouden willen doen. Je ziet verschillende kids helemaal opbloeien als ze mogen voetballen. Aan het einde van de dag straalden ze allemaal, ondanks dat ze best moe waren. Ik heb een leuke dag gehad, eentje waar je weer energie van krijgt.”

Het is mooi om vanuit ons partnerschap met BrabantSport projecten zoals deze niet alleen financieel te ondersteunen, maar ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en actief deel te nemen. Zo creëren we maatschappelijke impact en dragen we bij aan een sterker Brabant door middel van sport!

BrabantSport de Spelen BrabantSport de Spelen