Maurice raakt de juiste snaar

In zijn vorige baan liep Maurice (42) tegen zijn technische plafond. Maar in de uitdagende omgeving van Ictivity blijft hij al 11 jaar lang vol enthousiasme in beweging. Een overstap naar Ictivity’s nieuwe Hybride Pool klonk hem begin dit jaar dan ook als muziek in de oren. “Consultancy combineren met de afwisseling van Managed Services: dat is voor mij de ideale baan.”

“Op verschillende manieren in technische uitdagingen duiken, houdt mij scherp.”

Maurice de Cocq van Delwijnen Consultant

“Alweer 11 jaar geleden vond ik in Ictivity een technisch uitdagende omgeving waar ik kon werken voor grote klanten. Ook qua werkcultuur klikte het direct: lekker no nonsens. Echt Brabants eigenlijk: gemoedelijk en gastvrij met een vleugje ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Het is hard werken, maar er is óók ruimte voor plezier met collega’s. Ik voelde mij hier heel snel thuis.”

Ambities waarmaken

“Van Medior tot Senior Engineer en later de overstap van detachering naar consultancy in de functie van Solution Consultant: ik heb de afgelopen jaren al heel wat stappen gemaakt binnen Ictivity. Dit laat zien dat er naar ambities wordt geluisterd en dat je wordt geholpen om deze waar te maken. Toen begin dit jaar de nieuwe Hybride Pool werd opgezet, dacht ik dan ook meteen: dat is iets voor mij. En zo geschiedde!”

Nieuw: de Hybride Pool

“De Hybride Pool is een team van Ictivianen die zowel voor de afdeling Consultancy & Engineering werken, als voor Managed Services – onze afdeling die zich inzet voor klanten die wij in beheer hebben. In die pool werk je bijvoorbeeld net als ik fifty-fifty op die twee afdelingen. Beiden kennen een andere werkwijze, het is echt een andere tak van sport. Dat maakt het ook zo leuk.”

Piek in projecten

“Door de onboarding van een aantal grote nieuwe klanten, kende Managed Services vorig jaar een grote piek aan projecten. Met een aantal Consultants stapte ik destijds in om wat druk weg te nemen. De goede teamspirit die ik daar ervaarde, beviel mij enorm. En ik merkte dat ik hier nóg meer op de hoogte blijf van de nieuwste producten en oplossingen, die wij vervolgens inzetten voor onze klanten. Toen ik dus begin dit jaar hoorde over de nieuwe Hybride Pool, waarin ik mijn vak als Consultant kon combineren met de afwisseling die Managed Services biedt, nam ik direct initiatief om daarin te stappen.” 

Ideale baan

“Voor mij is dit de ideale baan. Als Consultant ga ik een aantal keer per jaar bij klanten op bezoek, doe ik regieklussen en verzorg ik ASK-sessies waarbij ik periodiek bij klanten op locatie hun IT-omgeving tegen het licht houd, gericht advies geef en mijn kennis deel. En bij Managed Services is geen dag hetzelfde: van troubleshooting, changes doorvoeren en opschakelen bij kritische storingen met een hoge impact tot problems onderzoeken. Binnen dit team draag ik veel kennis over en geef ik advies aan Cloud Administrators en Managed Services Consultants. Op al die verschillende manieren in technische uitdagingen duiken houdt mij scherp.”

Bruggenbouwers

“Ik voel me na deze stap nog meer verbonden met iedereen bij Ictivity. De Hybride Pool fungeert echt als bruggenbouwer. Waar Managed Services en Operations vroeger als losse werelden voelden, is dit voor mij nu één Ictivity. Wanneer pas je goed in de Hybride Pool? Als je flexibel bent en mensgericht. Je moet het leuk vinden om relaties aan te gaan met veel verschillende mensen – van klanten tot collega’s. Ook moet je een beetje lef hebben en avontuurlijk zijn aangelegd. De ene dag ga je op pad naar een klant en de andere dag pak je incidenten op.”

De juiste snaar

“Mijn vrouw en ik zijn allebei enorme muziekliefhebbers. We ontdekken graag nieuwe muziek, bezoeken concerten en maken zelf muziek. Heel lang speelde ik semiprofessioneel de elektrische gitaar in bands. Ik tourde heel wat rond en heb veel leuke plekken gezien. Nu speel ik vooral voor m’n eigen plezier. Na een drukke werkdag is het heerlijk om te ontspannen door gitaar te spelen of tijd door te brengen met mijn twee dochters. Een uitdagende carrière bij Ictivity is wat dat betreft heel goed te combineren met mijn gezinsleven. Wie weet neem ik binnenkort de gitaar eens mee naar één van onze bedrijfsfeestjes, haha.”

Verbinding

“Waarom ik na 11 jaar nog steeds voor Ictivity kies? Het is echt een mensenbedrijf. Ze denken met je mee, ook als er privé iets speelt. En wat Ictivity heel goed doet is collega’s betrokken houden en een goede relatie opbouwen. Van tech-sessies waar we nieuwe ontwikkelingen met elkaar uitdiepen tot escape rooms en een hapje eten met z’n allen: er wordt veel georganiseerd om de verbinding met elkaar te houden – ook als je veel op locatie bij klanten werkt. Klinkt als muziek in de oren, toch?”

De carrière van Maurice staat aan! Die van jou ook? Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer!

De carrière van
Mike staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Pieter Jan staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.