Mike bokst het voor elkaar

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. En Ictivity dacht er net zo over, toen Mike (34) aanklopte om de overstap te maken van systeembeheer naar consultancy. In 2,5 jaar tijd groeide hij uit van groentje tot Senior Solution Consultant. Maar dit is niet zijn eindstreep: er zijn nog dromen genoeg om voor elkaar te boksen.

'Bij Ictivity krijg ik alle tijd en aandacht om mijn doel te behalen.'

Mike van den Brandt – Senior Solution Consultant

“Als systeembeheerder voor een grote supermarktketen, keek ik met bewondering naar externe consultants die over de vloer kwamen. Eigenlijk wilde ik doen wat zij deden. Maar tijdens sollicitaties kreeg ik vaak te horen dat die overstap niet meteen mogelijk was. Eerst een proefperiode door komen, of na een paar maanden evalueren of ik er wel echt klaar voor was… Nee, dat zag ik allemaal niet zitten. Gelukkig ging dat bij Ictivity totaal anders.”

Gas erop

“Niet alleen de 7 principes en visie op de IT-gebruiker spraken mij aan, maar ook het eerste gesprek met recruiter Erik. Hij zei meteen: ‘Ik denk dat jij dit wel kan, dus we gaan het gewoon proberen.’ Daar sprak vertrouwen uit. Erik geloofde in mij, gaf er lekker gas op en al snel bespraken we alle mogelijkheden. De vlieguren als consultant had ik misschien nog niet gemaakt; Ictivity zag wél potentie in mij.”

Nieuwste van het nieuwste

“Als Solution Consultant ontwerp, implementeer en onderhoud ik infrastructuur omgevingen van en bij klanten. Daardoor ben je continue bezig met de nieuwste technologie en ontdek je de mogelijkheden van de nieuwste systemen. Je bouwt een nieuwe omgeving voor een klant en zorgt ervoor dat de hele achterkant perfect in elkaar steekt. Je verzorgt het traject van A tot Z, dat vind ik zo gaaf aan mijn werk.”

Gegroeid groentje

“Al snel kreeg ik de rol Technology Lead Managed Devices Services erbij. Een unieke kans om veel bezig te zijn met innovatie. Samen met een team volg ik actief de ontwikkelingen in de markt en bepalen wij welke functies, producten, ondersteuning en ontwikkelingen binnen de werkplek van een eindgebruiker aangeboden worden. Je krijgt bij Ictivity de vrijheid en kansen om door te groeien, zoals ik dat de afgelopen 2,5 jaar gedaan heb: van groentje bij binnenkomst – die nog nooit de implementatie had gedaan van een nieuw systeem – tot nu een volwaardige Senior Solution Consultant en Technology Lead.”

Kers op de taart

“Hoe ik zo ben gegroeid? Door initiatief te tonen en mijn proactieve houding, maar ook door continue in gesprek te blijven met m’n manager. Waar krijg ik energie van? Waar wil ik heen? Wat motiveert mij? Voor die vragen is volop ruimte, om vervolgens ook concrete stappen te zetten. Zo geef ik nu presentaties, deel ik mijn kennis op mijn nieuwe eigen blog, en is het mijn ambitie om Microsoft MVP te worden. Dat is voor mij écht de kers op de taart. Bij Ictivity krijg ik alle tijd en aandacht om dat doel te behalen.”

Een goede fit

“Ik sport heel graag en ben 3 á 4 keer per week in de sportschool te vinden. Sinds 6 jaar doe ik ook aan kickboksen om conditioneel fit te blijven. Het is een fijne manier om je hoofd leeg te maken; even helemaal los op de bokszak. Leuk dat mijn werkgever ook aandacht heeft voor dat aspect van een gezond leven. Zo zijn er dit jaar binnen ons vitaliteitsprogramma Fit@Ictivity een bokssessie, sportactiviteiten en een metabolische weging op kantoor georganiseerd.”

Open en eerlijk

“Mezelf uitspreken en direct zijn tegen collega’s – en zij tegen mij. Bij de directie binnenlopen met een tof idee. Het kán gewoon hier. Misschien vinden we elkaar niet in dezelfde mening, maar er heerst een relaxte werkcultuur waarin je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. In de Brabantse cultuur is ook gezelligheid een groot goed – en dat merk je bij Ictivity. Daar wordt veel tijd in gestoken.”

Brabantse gezelligheid

“Je moet niet gek opkijken als je op kantoor langs een Xbox, pingpongtafel, voetbaltafel of spelletjeskast loopt. Vrijdagmiddagborrels, uitjes en teamactiviteiten – er wordt van alles geregeld. En ja: er wordt zeker ook hard gewerkt, haha. Je krijgt daarin eigen verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat jij je werk goed doet en af hebt.”

De carrière van Mike staat aan! Die van jou ook? Bekijk onze huidige vacatures en solliciteer!

De carrière van
Pascal staat aan

Bekijk carrière

De carrière van
Sam staat aan

Bekijk carrière

De aankomst

Onze ICT vacatures

Onze blogs

Lees meer over Ictivity, leuke acties en over onze Ictivianen.